2019. | 02. | 01.

BÁCSBOKOD NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Bácsborsód községi önkormányzat

Sajtóközlemény                                            

támogatásból valósul meg a két települést összekötő kerékpárút

Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata és Bácsborsód Községi Önkormányzat közösen pályázott a TOP-3.1.1-16 kódszámú, „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” elnevezésű kiírás keretében. A „Hivatásforgalmi kerékpárút építés Bácsbokod és Bácsborsód között” című, TOP-3.1.1-16-BK1-2017-00004 azonosítószámú pályázat 150.000.000 Ft támogatásban részesült.

A fejlesztés keretében egy több mint 3 km hosszú, új kerékpárforgalmi létesítmény épül meg, amely összeköti a jövőben a két települést. Az új kerékpárút a Bácsbokodon meglévő – 5501 jelű közúttal párhuzamosan futó – kerékpárúthoz csatlakozik, és onnan halad a szomszédos Bácsborsódra.

A pályázó önkormányzatok a kerékpárút-fejlesztéssel célként tűzték ki, hogy megteremtsék a biztonságos, fenntartható és környezetbarát közlekedés feltételeit, csökkentsék a szén-dioxid kibocsátást.

A projekt specifikus célkitűzése a bácsbokodi és bácsborsódi munkaerő kerékpárral történő munkába-járásának segítése. Az épülő kerékpárút mentén található cégek és intézmények mintegy 600 főt foglalkoztatnak. A fejlesztés eredményeképp a jövőben a lakott területen belül és kívül eső munkahelyek többsége kényelmesen, biztonságosan és közvetlenül elérhetővé válnak kerékpárral.

A kerékpárhálózat bővítése a térségben hozzájárul az életritmus szelídebbé, az emberi kapcsolatok színesebbé és nyitottabbá válásához, továbbá a fizikai állapot és erőnlét megőrzéséhez.

A kerékpárút építése 2018 novemberében megkezdődött, amely befejezését követően a projekt részeként az önkormányzatok kerékpáros közlekedést népszerűsítő és közlekedésbiztonsági célú szemléletformáló tevékenységet is megvalósítanak.

A projektről bővebb információ a http://bacsbokod.hu/Szechenyi-2020-palyazatok/TOP-3-1-1-16-BK1-2017-00004/ internetes oldalon olvasható.

 

További információ kérése:

Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata

6453 Bácsbokod Gróf Széchenyi u. 80

Tel: 79/451-188

Fax: 79/451-311

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 

Betegséglexikon